Verslag gemeenteraad 18/04/2024

Op 29 april 2024

Dit zijn de belangrijkste punten uit de gemeenteraad van afgelopen maand waar wij tussengekomen zijn: 

* De gemeenteraad heeft recent besloten tot de strategische aankoop van de woning aan Bissegemstraat 11 in Gullegem . Deze beslissing voorziet op termijn in een doorgang naar de achterliggende sporthal en extra parkeergelegenheid, als compensatie voor het verlies aan parkeerplaatsen bij de herinrichting van het centrum. Wij van N-VA zien dit als een verstandige keuze. Enkele jaren geleden had N-VA een soortgelijk voorstel ingediend voor de Goudbergstraat in Wevelgem, wat destijds werd afgewezen. Gezien de aanhoudende mobiliteits- en parkeerproblemen in die straat, blijkt nu dat dit een gemiste kans was. We hopen dat de inwoners van het centrum van Gullegem gespaard blijven van dergelijke problemen.  

* Wegens ongepast gedrag van sommige gebruikers van de bibliotheek drong een wijziging van het reglement zich op. Ook de omgeving rond de bibliotheek moet in de toekomst gevrijwaard worden van vandalisme. Iedereen moet zich welkom en thuis voelen in het park en ongestoord de diensten van de bibliotheek kunnen benutten. Hopelijk kan het aangepaste reglement hieraan verhelpen.  

* In het kader van de noord-zuidwerking wordt een nieuw project " Bike4All " opgestart tussen de gemeente Wevelgem, een aantal gemeentelijke actoren en de Jinja-scouts uit Oeganda , ter promotie van het gebruik van de fiets. Dit nobele doel streeft ernaar om de behoeften van de lokale jeugd in Afrika op het gebied van scholing, werk, vrijetijdsbesteding en persoonlijke ontwikkeling te vervullen met behulp van de fiets. Echter, in Oeganda werd in 2023 een draconische anti-homowet ingevoerd. Met klem vraagt N-VA, vertegenwoordigd door fractieleider Filip Daem, dat binnen dit nieuwe project onze Wevelgemse jongeren de onaanvaardbare houding van Oeganda ten opzichte van de LGBTQ-gemeenschap aan de kaak stellen in hun contacten met Oegandese leeftijdsgenoten.  

* Reeds in 2021 drong N-VA aan om de kasseistrook in het midden van de N8 tussen de twee op- en afritten van de autosnelweg Brugge-Doornik, uit te breken en te vervangen door een bloemenweide . Het kost veel geld om periodiek het onkruid handmatig te laten verwijderen. Dit zorgt intussen voor een onaantrekkelijk aanzicht bij de toegang tot onze gemeente. Daarom herhaalde N-VA, bij monde van raadslid Joachim Naert, nogmaals onze vraag uit 2021 om bij het Vlaamse Gewest aan te blijven dringen om komaf te maken met die verharde strook die al voor veel ergernis heeft gezorgd.  

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is